Shopping Cart

Geen producten in de winkelwagen.

Bedankt om onze (f)empowerment beweging mee te ondersteunen

Lees je graag meer over de intieme verzorging van de vrouw? Neem dan snel een kijkje op onze blog.

Schrijf je in en ontvang een GRATIS Stay Pussytive tas bij je eerste bestelling!

Word lid van onze community en ontvang tips, tricks en weetjes rond jouw intieme gezondheid. En het beste? Je krijgt een GRATIS Stay Pussytive tas bij je eerste bestelling. Klaar om jezelf en anderen te (f)empoweren?

Natuurlijke behandeling voor vaginale droogheid

Ben je op zoek naar een natuurlijke behandeling voor vaginale droogheid? Hoewel hormonale behandelingen soms kunnen helpen bij deze veelvoorkomende aandoening, zijn steeds meer mensen op zoek naar een gezonde en holistische manier om de droogheid in hun intiemste zone te verlichten.

Onze Vagivital Activ Gel is een volledig hormoonvrije behandeling die kan helpen bij het verminderen van droogheid, irritatie en pijn tijdens het vrijen – maar er zijn ook een paar andere dingen die je thuis kunt uitproberen! Van het veranderen van kleine dagelijkse gewoontes tot het toevoegen van bepaalde voedingsmiddelen aan je dieet, natuurlijke remedies voor vaginale droogheid kunnen dichterbij zijn dan je denkt!

dieet

Wat we eten heeft invloed op alle gebieden van onze geestelijke en lichamelijke gezondheid – en de vagina vormt hierop geen uitzondering. Het is bewezen dat iets simpels als meer water drinken vaginale droogheid kan verlichten, vooral tijdens de zwangerschap en menopauze. Er zijn ook bepaalde vitamines en voedingsstoffen die kunnen helpen als je worstelt met vaginale droogheid, waaronder vitamine D en vitamine E, die je kunt vinden in zonnebloempitten en noten.

Probiotica is een andere voedingsgroep die de moeite waard is om aandacht aan te besteden als je worstelt met vaginale droogheid. Ze stimuleren niet alleen je immuunsysteem, maar bevorderen ook de groei van gezonde bacteriën die goed zijn voor je vaginale pH-balans.

Voorbeelden van probiotische voedingsmiddelen zijn:

  • Yoghurt
  • Kombucha
  • Kimchi
  • Zuurkool
  • Miso

Sommige onderzoeken suggereren ook dat voedingsmiddelen die soja bevatten kunnen helpen bij vaginale droogheid, omdat soja van nature veel oestrogeen bevat, dat je V vochtig houdt. Je zou kunnen proberen om sojabonen of tofu aan je dieet toe te voegen. Er is echter nog geen onderzoek gedaan naar de optimale sojadosis voor vaginale droogheid, dus duik nog niet in een dieet met veel soja. Zoals met alles wat met voeding te maken heeft, is balans de sleutel. Begin met het toevoegen van een aantal van deze voedingsgroepen aan je dagelijkse dieet en kijk hoe je je voelt!

VITAMINE E OLIE

Dit natuurlijke middel tegen vaginale droogheid heeft de goedkeuring van een beroemdheid – en een waarschuwing. Khloe Kardashian zorgde de afgelopen jaren voor opschudding toen ze beweerde dat het gebruik van Vitamine E-olie in en rond haar vagina haar hielp om extreme droogheid tegen te gaan. Hoewel er onderzoek is gedaan dat het gebruik van Vitamine E zetpillen ondersteunt als remedie tegen droogheid, hebben sommige artsen dit advies bekritiseerd en benadrukt dat Vitamine E in bepaalde doses juist meer irritatie kan veroorzaken.

Hoewel het eten van voedingsmiddelen met Vitamine E zeker deel uitmaakt van een gezond dieet, moet je met je arts overleggen voordat je tot het uiterste gaat – of Vitamine E in je vagina stopt. Hoe je reageert hangt waarschijnlijk af van de oorzaak van je droogheid, dus benader deze natuurlijke remedie met enige voorzichtigheid!

seks

Seksuele activiteit (en vooral orgasmes!) heeft verschillende voordelen voor de gezondheid, van verlaagde stressniveaus en een sterker immuunsysteem – of je het nu alleen doet of met een partner. Maar wist je dat het ook een natuurlijke remedie kan zijn tegen vaginale droogheid? De reden hiervoor is een verhoogde bloedtoevoer naar je vaginale gebied, waardoor de vagina vochtig en natuurlijk gehydrateerd blijft.

Maar omdat pijn tijdens het vrijen een veelvoorkomend symptoom is van vaginale droogheid, moet je het rustig aan doen en alleen doen wat comfortabel aanvoelt. Misschien helpt het als je meer tijd besteedt aan voorspel, en zorg ervoor dat je altijd met je partner communiceert over hoe het voor jou voelt. Als je nog steeds pijn hebt, zijn er veel glijmiddelen op de markt die je kunnen helpen om gemakkelijker seks te hebben. Zorg er wel voor dat je een glijmiddel op waterbasis gebruikt dat je niet nog meer uitdroogt, of, nog beter, ga voor natuurlijk met kokosolie, aloë vera of jojoba! Een directe aanpak van vaginale droogheid kan ook een enorm verschil maken als het gaat om het nastreven van plezier – Vagivital Gel heeft vrouwen geholpen om 44% actiever te worden op seksueel gebied!

lichaamsbeweging

Natuurlijk is lichaamsbeweging een essentieel onderdeel van een gezonde levensstijl, maar wist je dat het ook een geweldige manier is om de bloedtoevoer naar je vagina te vergroten en de hormoonspiegels in balans te brengen? Dat klopt, je workout houdt niet alleen je hart gezond en je spieren sterk – het kan ook een geweldige natuurlijke remedie zijn tegen vaginale droogheid!

Als je geen natuurlijke sporter bent, geen paniek. Continuïteit is belangrijker dan intensiteit als het gaat om het laten stromen van dat bloed, en zelfs 30 minuten per dag wandelen kan al een groot verschil maken. Heel intensieve oefeningen kunnen zelfs het tegenovergestelde effect hebben en je vagina droger doen aanvoelen, dus neem het ervan in je eigen tempo en zoek een workout die voor jou werkt.

Een ander soort oefening dat je moet overwegen zijn Kegels. Kegels, ook wel bekkenbodemoefeningen genoemd, verbeteren aantoonbaar de symptomen van vaginale atrofie, waaronder droogheid. Ze doen dit door je vaginale spieren te versterken (geweldig om incontinentie aan te pakken) en door de bloedtoevoer naar je intieme zone te verhogen – wat leidt tot een gehydrateerde en blije vagina.

producten

Het is altijd belangrijk om ervoor te zorgen dat de producten die je voor je vagina gebruikt vriendelijk zijn voor de intieme zone – maar als je te maken hebt met vaginale droogheid, is het essentieel. Producten met geurstoffen of zeep en stoffen die de huid niet laten ademen kunnen allemaal bijdragen aan een omgeving waarin droogheid erger wordt. Kies reinigingsproducten die de Ph balans en osmolaliteit serieus nemen (onze Vagivital V Cleanser is een geweldige optie – en serieus hydraterend) .

Als het op ondergoed aankomt, probeer dan te kiezen voor natuurlijke, ademende stoffen zoals katoen – of beter nog, ga ondergoedvrij wanneer je maar kunt voor de ultieme ademende ervaring!

Al deze suggesties zijn alternatieve behandelingen die je thuis kunt uitproberen – en veel maken deel uit van een gezonde levensstijl. Het is echter belangrijk om te onthouden dat iedereen anders is. Balans is de sleutel en je moet altijd naar je lichaam luisteren, dus probeer deze natuurlijke remedies tegen vaginale droogheid uit en kijk wat goed voelt voor jou en je v-gebied. Als je droogheid aanhoudt of als je je zorgen maakt dat je een onderliggend gezondheidsprobleem of infectie hebt, wacht dan niet langer om met je huisarts te praten. Natuurlijke remedies kunnen geweldig zijn tegen vaginale droogheid, maar als het iets ernstigers is, heb je misschien medische hulp nodig!

We hopen dat de tips in dit artikel je kunnen inspireren om positieve veranderingen door te voeren voor je V. Als je naast natuurlijke remedies ook andere behandelingen overweegt, raden we je ons artikel aan over hoe je de juiste v-gel voor jou kiest.

Nieuwsbrief

Als eerste de laatste nieuwtjes en blogs ontvangen?