Shopping Cart

Geen producten in de winkelwagen.

Bedankt om onze (f)empowerment beweging mee te ondersteunen

Lees je graag meer over de intieme verzorging van de vrouw? Neem dan snel een kijkje op onze blog.

Schrijf je in en ontvang een GRATIS Stay Pussytive tas bij je eerste bestelling!

Word lid van onze community en ontvang tips, tricks en weetjes rond jouw intieme gezondheid. En het beste? Je krijgt een GRATIS Stay Pussytive tas bij je eerste bestelling. Klaar om jezelf en anderen te (f)empoweren?

Hoe anticonceptie uw vaginale gezondheid beïnvloedt

Als je ooit anticonceptie hebt geprobeerd, weet je dat er meestal bijwerkingen zijn. Omdat alles in het lichaam met elkaar verbonden is, zul je bij bijna alle opties voor anticonceptie bijwerkingen opmerken.

Een ding waar je misschien niet van hebt gehoord, is het verband tussen anticonceptie en je algehele vaginale gezondheid en hoe anticonceptie soms een oorzaak van vaginale droogheid kan zijn.

WELKE SOORTEN ANTICONCEPTIE ZIJN ER OM UIT TE KIEZEN?

Er zijn veel verschillende opties voor anticonceptie voor vrouwen. Enkele van de meest voorkomende zijn:

  • Orale anticonceptiva of pillen
  • Ring
  • Pleister
  • Anticonceptie-injectie
  • Implantaten
  • IUD’s (Intra-uteriene apparaten)

WAT ZIJN DE MEEST VOORKOMENDE BIJWERKINGEN VAN ANTICONCEPTIE?

Elke vrouw zal verschillende symptomen hebben van haar anticonceptie, maar sommige zijn gebruikelijker dan andere. Enkele van de meest voorkomende symptomen zijn:

  • Hormonale veranderingen
  • Stemmingswisselingen
  • Hoofdpijn
  • Verminderde acne
  • Gevoeligheid en vergroting van de borsten
  • Verandering in eetlust (toegenomen of afgenomen)
  • Menstruele verlichting
  • Bloedstolling
  • Verandering in lichaamsgewicht
  • Haargroei of -afname

ZIJN SOMMIGE ANTICONCEPTIEMIDDELEN BETER DAN ANDERE?

Verschillende anticonceptiemiddelen zullen een verschillende invloed hebben op verschillende vrouwen. Het beste is om een dialoog te hebben met je gynaecoloog en verschillende middelen uit te proberen totdat je iets vindt waar je je prettig bij voelt.

KAN ANTICONCEPTIE VAGINALE DROOGHEID VEROORZAKEN?

In sommige gevallen kan de pil vaginale droogheid veroorzaken, wat leidt tot ongemak en mogelijk problemen met het gevoel van vochtigheid of smering tijdens het vrijen. Dit komt het meest voor bij vrouwen ouder dan 45 jaar, maar kan vrouwen van alle leeftijden treffen.

Voor sommige vrouwen kan anticonceptie de pH-balans in de vagina beïnvloeden, waardoor een schimmelinfectie of bacteriële vaginose (BV) kan ontstaan. Beide kunnen zeer onaangenaam aanvoelen en jeuk, irritatie en vaginale droogheid veroorzaken.

Sommige anticonceptiemiddelen beïnvloeden ook het libido, waardoor het moeilijker wordt om gesmeerd te voelen. Heel lage oestrogeenpillen die desogestrel, drospirenon of norgestimate bevatten, lijken de meest negatieve invloed te hebben op je libido en vaginale droogheid.

Als je denkt dat dit de beste optie voor je is, kun je je vaginale droogheid behandelen met het hormoonvrije gel van Vagivital om je gesmeerd te voelen en meer van seks te genieten. Als de bijwerkingen je lastig vallen, kun je ook een gesprek hebben met je arts om een meer geschikte optie voor je te vinden.

Als je een anticonceptiemiddel wilt dat meestal niet leidt tot vaginale droogheid, kun je de mini-pil of een IUD proberen. Deze kunnen echter andere onaangename bijwerkingen hebben, dus zorg ervoor dat je iets vindt dat bij je en je lichaam past.

HOE BEÏNVLOEDEN DE HORMONEN HET LICHAAM?

Als we het hebben over vaginale gezondheid en vaginale droogheid, zijn er twee hormonen die ons lichaam meer beïnvloeden: oestrogeen en testosteron. Oestrogeen is belangrijk omdat het helpt de vaginale weefsels gesmeerd en vochtig te houden.

Wanneer een vrouw de menopauze ingaat, daalt het oestrogeengehalte in het lichaam, wat kan leiden tot vaginale droogheid. Echter, aangezien de meeste anticonceptie oestrogeen bevat, kan dit ook jongere vrouwen beïnvloeden.

Testosteron draagt ook bij aan de smering in de vagina en is belangrijk voor vrouwelijke lichamen, hoewel we het misschien met mannen associëren. In feite is testosteron essentieel voor het behoud van vocht in de vagina.

Sommige vrouwen hebben een onvoldoende testosteronreceptor die ze niet opmerken totdat ze de pil nemen, wat ervoor zorgt dat de testosteronspiegels onder een bepaald niveau dalen.

Als je een genetisch defecte testosteronreceptor hebt, is er hulp beschikbaar. Een eerste stap om vaginale droogheid te behandelen, is het proberen van de VagiVital Active Gel.

HOE KAN IK VAGINALE DROOGHEID DIE WORDT VEROORZAAKT DOOR ANTICONCEPTIE BEHANDELEN?

Vagivital behandelt vaginale droogheid zonder hormonen, vermindert ongemak en maakt seks plezieriger. Als je jezelf dagelijks behandelt, zul je een langdurige verandering zien. Vrouwen die Vagivital hebben geprobeerd, zeggen dat het hun libido verhoogde en hun seksleven opwindender maakte.

Probeer het en zie hoe je seksleven verbetert.

Nieuwsbrief

Als eerste de laatste nieuwtjes en blogs ontvangen?