Shopping Cart

Geen producten in de winkelwagen.

Bedankt om onze (f)empowerment beweging mee te ondersteunen

Lees je graag meer over de intieme verzorging van de vrouw? Neem dan snel een kijkje op onze blog.

Schrijf je in en ontvang een GRATIS Stay Pussytive tas bij je eerste bestelling!

Word lid van onze community en ontvang tips, tricks en weetjes rond jouw intieme gezondheid. En het beste? Je krijgt een GRATIS Stay Pussytive tas bij je eerste bestelling. Klaar om jezelf en anderen te (f)empoweren?

5 wijsheden rond seksualiteit en vaginale gezondheid

De WHO (Wereldgezondheidsorganisatie) legt seksuele gezondheid uit als:

“…een toestand van fysiek, emotioneel, mentaal en sociaal welzijn met betrekking tot seksualiteit.”

“Seksuele gezondheid vereist een positieve en respectvolle benadering van seksualiteit en seksuele relaties…”

Lees meer op who.int

Seksuele gezondheid kan worden verstoord door vaginale problemen die ongemak kunnen veroorzaken en seksuele ervaringen kunnen voorkomen dat ze plezierig zijn. Symptomen van vaginale infecties kunnen zijn:

  • Roodheid,pijn en jeuk
  • Pijn of bloeding tijdens seks
  • Vaginale geur
  • Gele, grijze of groene afscheiding
  • Brandend gevoel bij het plassen

Als gevolg van het lijden aan een vaginale infectie, kun je ook last krijgen van vaginale droogheid, wat op zijn best ongemakkelijk en op zijn ergst pijnlijk kan zijn. Vaginale droogheid kan ook worden veroorzaakt door medicatie en behandelingen of door borstvoeding, onder andere redenen.

Tegenwoordig kunnen zelfs ernstigere symptomen van vaginale droogheid worden behandeld met een niet-hormonaal gel, VagiVital Active Gel. Het is een transparante vaginale gel die vecht tegen problemen zoals droogheid, jeuk, irritatie en ongemak tijdens geslachtsgemeenschap.

HOUD VERANDERINGEN IN VAGINALE AFSCHEIDING IN DE GATEN

Het is volkomen normaal dat je vagina heldere witte afscheiding produceert en zelfs als er meer dan normaal is, hoef je je geen zorgen te maken. Veranderingen kunnen verband houden met zwangerschap, menopauze of de menstruatiecyclus en kunnen zelfs van karakter veranderen.

Aan de andere kant kunnen veranderingen in kleur, geur of als het begint te jeuken duiden op een infectie.

Tijdens seks kunnen bacteriën in de vagina komen en ziekten veroorzaken zoals chlamydia of gonorroe. Het gebruik van condooms tijdens geslachtsgemeenschap kan je beschermen tegen deze en andere soorten ziekten.

Uitgebreid wassen of douchen daar beneden kan de normale vaginale bacteriën verstoren en is geen aanbevolen routine om te hebben. Probeer ook geparfumeerde zepen, geparfumeerde doekjes of vaginale deodorants te vermijden.

Voor dagelijks gebruik, probeer VagiVital V-Cleanser, speciaal samengesteld om voorzichtig te reinigen, te bevochtigen en het evenwicht van de V te herstellen. Volledig vrij van zeep en geur

BLIJF SEKSUEEL ACTIEF

Het seksueel actief blijven kan helpen om de vaginale weefsels vochtig te houden, met een partner of door masturbatie. Voorspel is ook iets dat niet onderschat of overhaast mag worden, om een goede hoeveelheid natuurlijke smering en opwinding op te bouwen.

Als het een tijdje geleden is dat je seks hebt gehad, kan het in het begin pijnlijk zijn, maar dit kan worden geholpen door glijmiddelen of vaginale gels te gebruiken om het intieme gebied vochtig te maken en geleidelijk op te werken naar een niveau waarop je weer van seks kunt genieten.

EEN GEBREK AAN SEKSUELE OPWINDING IS GEMEENSCHAPPELIJK NAARMATE WE OUDER WORDEN

Het ouder worden heeft bij veel vrouwen een negatieve invloed als het gaat om opgewonden raken en kan in sommige gevallen resulteren in een volledig gebrek aan interesse in seks. Dit kan ook worden veroorzaakt door een operatie om de eierstokken te verwijderen vanwege bijvoorbeeld kanker of als gevolg van het gebruik van bepaalde medicijnen zoals selectieve serotonineheropnameremmers.

Als het gaat om medicatie en de effecten die ze kunnen hebben op je lichaam en welzijn, is het het beste om dit te bespreken met je arts. Het kan zijn dat er alternatieven zijn voor de medicijnen die je gebruikt of zelfs dat er iets is dat je niet langer nodig hebt. Het bespreken met je partner en uitleggen hoe je je voelt, kan ook wat druk wegnemen wat op zijn beurt een positieve invloed kan hebben op je opwinding.

Andere manieren om het verlangen terug te krijgen, kunnen zijn om je niet specifiek te richten op geslachtsgemeenschap, maar eerder op outercourse. Knuffelen, fantasieën delen en genitale streling met de nadruk op plezier in plaats van orgasme zijn manieren om intiem te zijn zonder penetrerende seks.

VAGINALE DROOGHEID KAN DOOR MEER DAN ÉÉN DING WORDEN VEROORZAAKT

Het gevoel van droogte daar beneden kan niet alleen onaangenaam zijn, maar voor sommigen ook pijnlijk. Ongemak of pijn kan je seksleven, zelfvertrouwen en kwaliteit van leven beïnvloeden als het onbehandeld blijft.

Het eerste wat je moet doen als je last hebt van vaginale droogheid is proberen de reden te vinden waarom je daar ongemak voelt. Het vinden van de oorzaak van het probleem is essentieel bij het zoeken naar de beste manier voor verlichting en de redenen kunnen variëren van fysiologische factoren zoals hormonale veranderingen tot psychologische.

De oorzaken van vaginale droogheid variëren en ook de behandelingsmogelijkheden. Het is gebruikelijk om symptomen te ervaren tijdens of na de menopauze, maar ze kunnen op elke leeftijd voorkomen. Als je bepaalde soorten medicatie gebruikt, kan dit ook invloed hebben, of als je medische behandelingen zoals chemotherapie hebt ondergaan.

Nieuwsbrief

Als eerste de laatste nieuwtjes en blogs ontvangen?