Shopping Cart

Geen producten in de winkelwagen.

Bedankt om onze (f)empowerment beweging mee te ondersteunen

Lees je graag meer over de intieme verzorging van de vrouw? Neem dan snel een kijkje op onze blog.

Schrijf je in en ontvang een GRATIS Stay Pussytive tas bij je eerste bestelling!

Word lid van onze community en ontvang tips, tricks en weetjes rond jouw intieme gezondheid. En het beste? Je krijgt een GRATIS Stay Pussytive tas bij je eerste bestelling. Klaar om jezelf en anderen te (f)empoweren?

Werken natuurlijke vaginale crèmes net zo goed als op oestrogeen gebaseerde crèmes?

De markt voor vaginale crèmes kan verwarrend zijn. We weten al dat het belangrijk is om alleen dingen op je vagina te smeren die daarvoor bedoeld zijn, maar eenmaal op dat punt aangekomen, moet je nog steeds kiezen welke vaginale crème je gaat gebruiken.

Er zijn twee soorten crèmes waarop we ons zullen concentreren in dit artikel: op oestrogeen gebaseerde crème en natuurlijke crèmes. Het gebruik van het woord “natuurlijk” in een productnaam leidt vaak tot de aanname dat het niet zo effectief is, maar dat is niet het geval.

Dus, om de vraag in de titel van dit artikel te beantwoorden, en degene die je hier heeft gebracht, ja, natuurlijke vaginale crèmes werken net zo goed als op oestrogeen gebaseerde crèmes. Maar er is meer aan de hand dan dat; in veel gevallen zullen natuurlijke crèmes de veiligere keuze zijn, wat betekent dat ze voor veel vrouwen zelfs beter zijn dan op oestrogeen gebaseerde crèmes.

OESTROGEEN GEBASEERDE CRÈMES

Deze soorten vaginale crèmes worden meestal aanbevolen voor vrouwen die last hebben van vaginale droogheid als gevolg van een laag oestrogeengehalte. Dit komt het meest voor bij vrouwen in de menopauze.

Wanneer het oestrogeengehalte daalt, kunnen de cellen die de vagina bekleden dunner worden, wat kan leiden tot droogheid, jeuk en pijn bij geslachtsgemeenschap. Kortom, afnemend oestrogeen leidt tot een zeer ongelukkige vagina.

Hoewel de menopauze de meest voorkomende oorzaak is van een afname van het oestrogeengehalte, kan een laag oestrogeengehalte ook het gevolg zijn van een hysterectomie of chemotherapie-/radiotherapie aan het bekken, naast vele andere oorzaken.

Op oestrogeen gebaseerde crèmes zijn een van de veiligere methoden voor hormoontherapie omdat er minder oestrogeen in de bloedbaan terechtkomt. Het is echter nog steeds mogelijk dat er wat oestrogeen vanuit het vaginale weefsel daar terechtkomt.

Hoewel deze behandeling vaak wordt aanbevolen voor mensen met afnemende oestrogeenspiegels, moeten zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven geen op oestrogeen gebaseerde vaginale crèmes gebruiken. Als iemand zwanger wordt tijdens het gebruik van dit product, moet het gebruik onmiddellijk worden stopgezet.

NATUURLIJKE VAGINALE CRÈMES

Een natuurlijke vaginale crème gebruikt natuurlijke ingrediënten en geen hormonen om vaginale droogheid aan te pakken. Maar natuurlijk betekent niet dat het alleen maar smerende materialen gebruikt. Natuurlijke vaginale crèmes bevatten ook actieve ingrediënten die helpen bij het bieden van een langetermijnoplossing voor vaginale droogheid, allemaal zonder oestrogeen te gebruiken om het probleem op te lossen.

Natuurlijke vaginale crèmes bieden een optie voor zwangere vrouwen die last hebben van vaginale droogheid, wat zeer veel voorkomt. Alsof zwangere vrouwen al niet genoeg te verduren hebben! Of je nu je op oestrogeen gebaseerde crème moet stopzetten of van plan bent binnenkort zwanger te worden, natuurlijke vaginale crèmes zijn een veilige optie die je ongemak verlicht zonder een bedreiging te vormen voor je groeiende baby.

Bovendien kan niet iedereen die last heeft van vaginale droogheid een daling van het oestrogeengehalte de schuld geven. Soms is vaginale droogheid te wijten aan een allergie, terwijl het andere keren te wijten is aan een medicijn dat je gebruikt. Voor deze mensen zijn op oestrogeen gebaseerde crèmes niet effectief omdat hun probleem niet voortkomt uit een gebrek aan oestrogeen, en het lichaam voorzien van meer oestrogeen wanneer dat niet nodig is, kan toekomstige complicaties veroorzaken, waarvan de ernstigste borstkanker is.

CONTROLEREN VAN DE ACTIEVE INGREDIËNTEN

Er zijn enkele veelvoorkomende actieve ingrediënten die je in natuurlijke vaginale crèmes zult vinden, maar laten we eens nader kijken naar twee ervan en hoe ze helpen bij het verbeteren van de vaginale vochtigheid.

benzoëzuur

Benzoëzuur is een verbinding met veel voordelen voor de vagina. Allereerst is het hydraterend, maar het kan ook de huidbarrièrefunctie van het vaginale weefsel verbeteren, wat helpt om de vochtretentie van de huid te verbeteren. Kortom, benzoëzuur zorgt ervoor dat je vagina het gemakkelijker heeft om gehydrateerd te blijven, wat betekent dat je minder last hebt van droogheid.

Benzoëzuur is ook een conserveermiddel en helpt om de pH van producten waarin het wordt gebruikt te reguleren, wat vooral belangrijk is voor de vagina, waar veranderingen in pH kunnen leiden tot vaginale droogheid en infectie.

MELKZUUR

Melkzuur is een soort alfahydroxyzuren die veilig genoeg zijn voor zwangere en zogende vrouwen om te gebruiken. Het is een soort op water gebaseerde chemische exfoliant die de celvernieuwing verhoogt en een gladdere huid creëert terwijl dode huidcellen worden verwijderd, een taak die normaal gesproken wordt voltooid door vaginale vochtigheid, maar voor mensen met vaginale droogheid gebeurt dat niet.

Bovendien helpt melkzuur bij het hydrateren en behouden van de huidbarrière, een essentiële rol bij het verbeteren van het vermogen van het vaginale weefsel om vocht vast te houden.

OP OESTROGEEN GEBASEERDE VS. NATUURLIJKE CRÈMES

Zowel op oestrogeen gebaseerde als natuurlijke crèmes vervullen de functie die ze moeten vervullen om vaginale droogheid te behandelen en het vochtgehalte te herstellen. Natuurlijke crèmes hebben echter geen overwegingen om te onthouden, terwijl degenen die op oestrogeen gebaseerde crèmes gebruiken, er voorzichtiger mee moeten omgaan en ze moeten vermijden in bepaalde situaties.

Voor degenen die op zoek zijn naar de beste niet-oestrogeen behandeling voor de menopauze, zijn natuurlijke vaginale crèmes de weg te gaan. Weet je niet waar je moet beginnen? Vagivital heeft een actieve gel die het vocht verbetert en irritatie verlicht, allemaal zonder het gebruik van hormonen.

Nieuwsbrief

Als eerste de laatste nieuwtjes en blogs ontvangen?