Shopping Cart

Geen producten in de winkelwagen.

Bedankt om onze (f)empowerment beweging mee te ondersteunen

Lees je graag meer over de intieme verzorging van de vrouw? Neem dan snel een kijkje op onze blog.

Schrijf je in en ontvang een GRATIS Stay Pussytive tas bij je eerste bestelling!

Word lid van onze community en ontvang tips, tricks en weetjes rond jouw intieme gezondheid. En het beste? Je krijgt een GRATIS Stay Pussytive tas bij je eerste bestelling. Klaar om jezelf en anderen te (f)empoweren?

Hoe omgaan met pijnlijke seks

Pijnlijke seks kan een echte passiemoordenaar zijn. Het is een probleem dat ongeveer 1 op de 10 vrouwen treft , en toch lijden velen in stilte. Vaginale droogheid is een van de meest voorkomende oorzaken van pijnlijke geslachtsgemeenschap – en het is iets waar we meer over moeten praten. Seks zou iets moeten zijn waar we van genieten en niet moeten vermijden – dus hier is onze gids voor het omgaan met pijnlijke geslachtsgemeenschap. 

PIJN TIJDENS SEKS

Om erachter te komen hoe vaginale droogheid pijnlijke seks veroorzaakt, moeten we het hebben over glijmiddel. Nu kun je natuurlijk glijmiddel in de winkel kopen (en dat kan heel nuttig zijn bij het omgaan met pijnlijke seks), maar wist je dat ons lichaam van nature glijmiddel aanmaakt als we opgewonden zijn? Twee klieren bij de ingang van je vagina scheiden baarmoederhalsslijm af voor en tijdens de seks – en dat doen ze met een reden. Het toegevoegde vocht resulteert in minder wrijving met de gevoelige huid op uw vaginale wanden – wat minder pijn en meer plezier betekent. 

Als u echter te maken heeft met vaginale droogheid, is de kans groot dat uw natuurlijke smering niet is wat u ervan zou verwachten. Dit kan leiden tot irritatie, pijn en pijn tijdens en na de seks. Uw smeerniveaus zijn vaak gekoppeld aan uw oestrogeenniveaus, dus het komt heel vaak voor tijdens de menopauze, tijdens het geven van borstvoeding of bij het nemen van hormonale anticonceptie of bij de behandeling van kanker. Pijnlijke seks kan echter iedereen van elke leeftijd treffen en de fysieke bijwerkingen zijn slechts één kant van het verhaal. 

HOE OM TE GAAN MET EMOTIES DIE AAN DE OPPERVLAKTE KOMEN

Alles wat invloed heeft op ons seksleven kan ons zelfvertrouwen, ons gevoel van eigenwaarde en ons algemeen welzijn beïnvloeden. Wat onze levensfase ook is, we willen ons sterker voelen en controle hebben over onze seksualiteit. Het kan dus frustrerend zijn als je hoofd in het moment is, maar je lichaam niet meespeelt. Je voelt je misschien beschaamd, beschaamd of zelfs boos op je lichaam – en dat gebrek aan eigenliefde zal de vertrouwensproblemen alleen maar erger maken. Wanneer u seks met pijn gaat verbinden, zult u zich steeds meer terugtrekken uit uw seksuele zelf – wat hartverscheurend kan zijn, vooral als u zich in een overgangsfase van uw leven bevindt – zoals de menopauze of het moeder worden. 

Intimiteit is ook een belangrijk onderdeel van een gezonde relatie, dus als je merkt dat je seks vermijdt, kan dit leiden tot problemen met je partner. Ze kunnen het gevoel hebben dat je je niet meer tot hen aangetrokken voelt of dat je twijfels hebt over je relatie, maar openlijk met ze praten kan die angsten helpen verzachten.

HOE JE ER MET EEN PARTNER OVER PRAKT?

De schaamte rond vaginale droogheid (of iets dat met onze vagina’s te maken heeft!) kan het moeilijk voor ons maken om erover te praten of om hulp te vragen. Maar de waarheid is dat er niets is om je voor te schamen en dat het delen van je verhaal met je partner ervoor kan zorgen dat jullie je allebei beter voelen. 

Het is belangrijk om eerst aan uw partner uit te leggen hoe u zich voelt door uw problemen met vaginale droogheid. In het begin vind je dit misschien moeilijk om over te praten, maar ze zullen er zijn om je te ondersteunen. Eerlijk gezegd zal het ook de band die je hebt nog sterker maken – wat alleen maar goed zal zijn voor je intimiteitsniveau! 

Je kunt ze ook uitleggen dat de reden dat je seks minder leuk vindt, is vanwege deze aandoening, en niet vanwege deze aandoening. Dit zal niet alleen hun zelfvertrouwen vergroten, maar zal ook de deur voor je openen om manieren te vinden om seks minder pijnlijk en aangenamer te maken (en misschien zelfs wat nieuwe dingen te proberen onderweg!) 

Als je penetrerende seks op dit moment te pijnlijk vindt, kan dit een kans zijn om te experimenteren met andere vormen van intimiteit en voorspel. Dit kan niet alleen heel leuk zijn, maar misschien merk je zelfs dat bepaalde dingen je natuurlijke smering in actie brengen – en seks weer plezierig maken! Je zou ook kunnen overwegen om een ​​extra glijmiddel te gebruiken, maar probeer dan voor iets natuurlijks en met een geoptimaliseerde osmolaliteit te gaan, anders droog je nog meer uit. Het allerbelangrijkste is dat je jezelf overal in pusht. Als u seks probeert te hebben terwijl uw vagina droog is, kan dit niet alleen tot pijn leiden, maar ook tot schade aan uw vaginawand. Doe het rustig aan en werk samen met uw partner om terug te keren naar seksueel zelfvertrouwen en genot. 

HOE OM TE GAAN MET VAGINALE DROOGHEID

Natuurlijk kunnen ernstige gevallen van vaginale droogheid niet worden opgelost met alleen voorspel. Er kunnen grotere problemen spelen die van invloed zijn op alle gebieden van uw leven – niet alleen op het seksuele gedeelte. Het is de moeite waard om met uw zorgverlener te praten over uw zorgen. Zij kunnen mogelijk behandelingen of veranderingen in levensstijl aanbevelen die kunnen helpen uw vaginale droogheid te verminderen. 

Er zijn ook producten beschikbaar die kunnen helpen uw V gelukkig, gezond en gehydrateerd te houden. De Active Gel van Vagivital biedt een manier om het vochtgehalte van uw vagina direct te verbeteren. U begint met het aanbrengen van één dosis per dag gedurende 30 dagen en gebruikt deze vervolgens alleen als dat nodig is. Voor degenen die op zoek zijn naar een manier om de pH-balans van de vagina zachtjes te verfrissen, hydrateren en herstellen, kan Vagivital Moisturizing Cleanser helpen. Het gebruik van producten die uw vaginale gezondheid ondersteunen, kan uw welzijn, zelfvertrouwen en seksleven verbeteren (hadden we al gezegd dat 44% van de vrouwen die Vagivital gebruiken seksueel actiever wordt?! ) dus probeer het eens, uw V zal u later dankbaar zijn…

Nieuwsbrief

Als eerste de laatste nieuwtjes en blogs ontvangen?