Shopping Cart

Geen producten in de winkelwagen.

Bedankt om onze (f)empowerment beweging mee te ondersteunen

Lees je graag meer over de intieme verzorging van de vrouw? Neem dan snel een kijkje op onze blog.

Schrijf je in en ontvang een GRATIS Stay Pussytive tas bij je eerste bestelling!

Word lid van onze community en ontvang tips, tricks en weetjes rond jouw intieme gezondheid. En het beste? Je krijgt een GRATIS Stay Pussytive tas bij je eerste bestelling. Klaar om jezelf en anderen te (f)empoweren?

Hoe een vaginale schimmelinfectie behandelen

Hebben uw slijmvliezen het vocht van de Sahara-woestijn met een brandende roodheid die jeukt en prikt? Misschien heb je ook een kwarkachtige, witachtige afscheiding?

Dan heb je waarschijnlijk een schimmelinfectie!

ZO SCHIMMELINFECTIES VOORKOMEN


Je bent zeker niet de enige die in deze toestand verkeert! Ongeveer 75% van alle vrouwen krijgt op een bepaald moment in hun leven last van een schimmelinfectie en iedereen die er ooit last van heeft gehad, weet dat dit uiterst pijnlijk kan zijn! Gelukkig kunnen de meeste schimmelinfecties gemakkelijk worden behandeld met lokale of orale antischimmelmedicijnen en daarna verdwijnen de problemen meestal, maar bij sommigen, meestal in de leeftijdsgroep van 25 tot 34 jaar, lopen ze een groter risico op terugkerende schimmelinfecties.

TERUGKERENDE SCHIMMELINFECTIES


Dus wat telt als een terugkerende schimmelinfectie? Ja, er wordt meestal gezegd dat u minimaal 3-4 schimmelinfecties per jaar moet hebben om te kunnen worden gedefinieerd als recidiverende vulvovaginale candidiasis (RVVC), dat wil zeggen herhaalde schimmelinfecties, die ongeveer 6-9% van de vrouwen in de vruchtbare leeftijd treft.

Dit kan uiterst moeilijk zijn en vereist vaak regelmatig contact met het gezondheidszorgsysteem, omdat RVVC moeilijk te behandelen kan zijn.

PIJN TIJDENS SEKS

Een onvoldoende behandelde schimmelinfectie kan leiden tot pijn tijdens de seks. Veel vrouwen met zogenaamde vulvaire pijn (vestibulodynie) zeggen ook dat ze in het verleden herhaaldelijk schimmelinfecties hebben gehad. Vulvaire pijn kan het ook moeilijk maken om tampons te gebruiken, strakke kleding te dragen, te fietsen en te fietsen.

OORZAKEN VAN CHRONISCHE SCHIMMELINFECTIE

Er zijn verschillende factoren die ertoe kunnen bijdragen dat een vrouw aan RVVC lijdt en het kan ook een combinatie zijn van verschillende risicofactoren. Enkele van de meest voorkomende zijn:

  • Een lopende of onlangs voltooide behandeling met antibiotica,
  • Diabetes
  • Zwangerschap
  • Chemotherapie
  • Hormonale factoren
  • RVVC gaat ook vaak gepaard met een andere vaginale ziekte, zoals bacteriële vaginose of vulvaire pijn (vulvodynie).

HOE SCHIMMELINFECTIES TE BEHANDELEN

Bepaalde schimmelinfecties kunnen vaak gemakkelijk worden behandeld met zelfzorgmedicijnen of een enkele dosis antischimmelmedicijnen die door een arts worden voorgeschreven. Aan de andere kant kan het leven met een terugkerende vaginale schimmelinfectie zowel de kwaliteit van leven als relaties beïnvloeden, maar er is licht aan het einde van de tunnel!

Het eerste dat u bij terugkerende schimmelinfecties moet doen, is hulp zoeken bij een gynaecoloog/polikliniek en een schimmelcultuuranalyse doen om de juiste behandeling te vinden. Wanneer u een kweek maakt, is het ook belangrijk dat u aanhoudende problemen heeft bij de monstername en dat u de afgelopen 2-3 weken geen antischimmelmedicijnen heeft gebruikt.

Helaas bestaat er nog steeds geen 100% behandeling voor chronische schimmelinfecties, maar langdurige behandeling met antischimmelmedicijnen op recept in combinatie met verzachtende en vochtinbrengende behandelingen is in veel gevallen succesvol.

SCHOON ZONDER ZEEP

Als u de intieme zone met zeep reinigt, bestaat het risico dat de gevoelige slijmvliezen uitdrogen en de pH-balans wordt verstoord, wat ook schimmelinfecties kan verergeren.

Onze gepatenteerde, vriendelijke en verzorgende VagiVital V Cleanser is een intieme wasbeurt die zowel anders als uniek op de markt is!

Het heeft dezelfde hydraterende en unieke eigenschappen als VagiVital AktivGel, maar dan met een beetje koolzaadolie toegevoegd. Zepen lopen het risico de vagina uit te drogen. Een olie kan alleen in vet oplosbare onzuiverheden verwijderen. Dit is waar VagiVital V Cleanser in het spel komt! Ondanks dat het zeepvrij is, kan het zowel vet- als wateroplosbare onzuiverheden reinigen en tegelijkertijd vocht toevoegen zonder de delicate pH-balans van de vagina te verstoren. Dit vermindert jeuk, behandelt droogheid en voorkomt scheuren die schimmelinfecties verergeren.

VagiVital V Cleanser vindt u hier

EEN VOCHTIGE VAGINA IS EEN GELUKKIGE VAGINA❤

Droge slijmvliezen kunnen soms dezelfde symptomen veroorzaken als een schimmelinfectie met een branderig gevoel, jeuk en irritatie, en er kunnen kleine scheurtjes ontstaan ​​waardoor de schimmel zich ook gemakkelijker kan nestelen. Het slijmvlies in de vagina heeft vocht nodig om goed aan te voelen, en droge slijmvliezen tasten vaak de bacteriële flora aan, waardoor de kans op een schimmelinfectie groter wordt. Een vochtige vagina is een gelukkige vagina❤

VagiVital AktivGel is een hormoonvrije actieve gel die de droogste slijmvliezen hydrateert, jeuk vermindert en kloven voorkomt, waardoor de kans op een schimmelinfectie wordt verminderd.

VagiVital AktivGel is hier te vinden

TOEKOMSTIG ONDERZOEK

Er moeten nieuwe behandelingen voor schimmelinfecties worden ontwikkeld en er zijn onderzoeken gaande om nieuwe, effectieve behandelmethoden te vinden. Andere onderzoeken onderzoeken een nieuw vaccin dat herhaling bij vrouwen met chronische recidiverende schimmelinfecties kan verminderen. Studies hebben ook getest of vaginale of orale toediening van lactobacillen kan werken als een preventieve behandeling tegen schimmelinfecties in het genitale gebied, maar er is momenteel geen wetenschappelijk bewijs dat probiotische behandeling ondersteunt – er zijn geen voldoende goede onderzoeken die dit hebben kunnen evalueren .

Momenteel worden schimmelinfecties vaak behandeld met zogenaamde antischimmelmiddelen. Omdat schimmelinfecties vaak terugkeren, worden vrouwen vaak herhaaldelijk behandeld, waardoor de schimmel resistentie tegen de medicijnen heeft ontwikkeld. Daarom zal er behoefte zijn aan een geneesmiddel dat kan voorkomen dat de symptomen terugkeren en dat tegelijkertijd geen antischimmelmiddelen bevat.

HET IS BELANGRIJK OM EEN DIAGNOSE TE HEBBEN

Soms kan het ook moeilijk zijn om onderscheid te maken tussen een schimmelinfectie en bacteriële vaginose, omdat de symptomen vaak vergelijkbaar kunnen zijn.

Omdat veel vrouwen niet op de hoogte zijn van bacteriële vaginose, behandelen ze zichzelf vaak voor een schimmelinfectie (omdat de symptomen vergelijkbaar zijn), waardoor de symptomen aanhouden. In 10-15% van de gevallen komen bacteriële vaginose en candidiasis (schimmelinfectie) tegelijkertijd voor, waarvoor twee verschillende behandelingen nodig zijn.

Nieuwsbrief

Als eerste de laatste nieuwtjes en blogs ontvangen?