Shopping Cart

Geen producten in de winkelwagen.

Bedankt om onze (f)empowerment beweging mee te ondersteunen

Lees je graag meer over de intieme verzorging van de vrouw? Neem dan snel een kijkje op onze blog.

Schrijf je in en ontvang een GRATIS Stay Pussytive tas bij je eerste bestelling!

Word lid van onze community en ontvang tips, tricks en weetjes rond jouw intieme gezondheid. En het beste? Je krijgt een GRATIS Stay Pussytive tas bij je eerste bestelling. Klaar om jezelf en anderen te (f)empoweren?

FAQ

vaginale droogheid

wat is vaginale droogheid?

Het is de medische term voor droog vaginaal weefsel. Het kan symptomen veroorzaken zoals jeuk, irritatie, ongemak tijdens het vrijen en aandrang bij het plassen.

Wanneer komt vaginale droogheid voor?

Dit gebeurt wanneer de oestrogeenproductie in het lichaam afneemt, wat meestal voorkomt bij vrouwen tijdens de menopauze, borstvoeding, medicijngebruik of in periodes van langdurige stress.

Hoe vaak komt vaginale droogheid voor?

Het komt heel vaak voor! 40 – 60% van alle vrouwen ervaart deze symptomen tijdens of na de menopauze, tijdens periodes van hoge stress of tijdens het geven van borstvoeding.

Hoe onderscheid vaginale droogheid zich van andere problemen?

De symptomen van droog vaginaal weefsel kunnen verward worden met andere vaginale gezondheidsproblemen, zoals schimmelinfecties of bacteriële vaginose. Bij vaginale atrofie hebben vrouwen echter geen last van vaginale afscheiding.

VAGIVITAL GEL

Is de vagivital gel volledig hormoonvrij?

Absoluut, deze vaginale gel is 100% hormoonvrij.

hoe onderscheid de vagivital gel zich van andere producten?

VagiVital bevat geen hormonen. Daarnaast heeft de gel een slimme applicator met een standaarddosering voor elk gebruik. De gel heeft een niet-vette formule en de applicator is daarom gemakkelijk schoon te maken in heet water. En bovenal heeft VagiVital een korte ingrediëntenlijst en klinisch bewezen effectiviteit.

hoe lang duurt één behandelingskuur?

Een standaardkuur heeft een vooraf ingestelde dosis van 1 ml en duurt 12 weken. Maar voor de beste resultaten gebruik je het 90 dagen lang elke dag en daarna naar behoefte.

ben je symptoomvrij na de behandeling?

De klinische resultaten van de VagiVital-studie in meerdere centra toonden duidelijke verbeteringen na één maand. Na drie maanden gebruik had 79% van de deelnemers een significante verbetering of helemaal geen symptomen meer.

ik probeer om zwanger te worden, mag ik vagivital gebruiken?

VagiVital bevat geen zaaddodend middel, maar omdat het effect op de beweeglijkheid van sperma onbekend is, moet je als extra voorzorgsmaatregel wachten met het gebruik van de gel als je zwanger probeert te worden.

kan je vagivital gebruiken tijdens de zwangerscap?

VagiVital is een volledig hormoonvrij product. We hebben echter geen klinische documentatie over het gebruik van VagiVital tijdens de zwangerschap. De onderzoeken die we hebben gedaan, zijn bij patiënten die het product hebben gebruikt bij vaginale atrofie na de menopauze. In deze onderzoeken hebben ongeveer 200 patiënten de vaginale gel 12 weken gebruikt en we hebben geen bijwerkingen gezien die we in verband kunnen brengen met het product. Als je je zorgen maakt, neem dan contact op met je gynaecoloog of verloskundige.

mag ik vagivital meteen gebruiken na de bevalling?

Nee, VagiVital mag niet direct na de bevalling worden gebruikt.

WErkt vagivital ook voor jongere vrouwen?

Ja, het werkt voor alle vrouwen! Periodes van ongemak door droog vaginaal weefsel kunnen op verschillende momenten in het leven voorkomen, zoals tijdens het geven van borstvoeding, tijdens het gebruik van anticonceptie of andere medische behandelingen, of tijdens de menopauze.

Wat moet ik doen als vagivital niet de gewenste resultaten oplevert?

Je kunt de kuur herhalen, maar we raden je ook aan om contact op te nemen met een arts om te bespreken hoe je het beste verder kunt gaan.

is vagivital ook voor vrouwen die nog niet in de menopauze zitten?

Ja! Dunner wordende vaginawanden kunnen op elk moment in het leven ontstaan, bijvoorbeeld tijdens het geven van borstvoeding of in periodes van veel stress. Omdat dit een hormoonvrije behandeling is, kan het worden gebruikt door vrouwen van elke leeftijd die op zoek zijn naar verlichting van de symptomen.

is vagivital verkrijgbaar zonder voorschrift?

Absoluut, je kunt VagiVital hier bestellen!

VAGIVITAL Cleanser

Hoe vaak mag ik de cleanser gebruiken?

We raden aan de V-cleanser dagelijks te gebruiken in plaats van geparfumeerde zeep en gels,We raden aan de V-cleanser dagelijks te gebruiken in plaats van geparfumeerde zeep en gels.

overige

Andere vraag?

Je kunt contact met ons opnemen via onze contactpagina! We helpen je graag verder.