Shopping Cart

Geen producten in de winkelwagen.

Bedankt om onze (f)empowerment beweging mee te ondersteunen

Lees je graag meer over de intieme verzorging van de vrouw? Neem dan snel een kijkje op onze blog.

Schrijf je in en ontvang een GRATIS Stay Pussytive tas bij je eerste bestelling!

Word lid van onze community en ontvang tips, tricks en weetjes rond jouw intieme gezondheid. En het beste? Je krijgt een GRATIS Stay Pussytive tas bij je eerste bestelling. Klaar om jezelf en anderen te (f)empoweren?

Zes veelvoorkomende oorzaken van vaginale droogheid

Een paar weken geleden ontving ik een e-mail van een bezorgde klant die beschreef dat ze, nadat ze begon met het gebruik van VagiVital AktivGel, weer vaginale afscheiding kreeg. Ze beschouwde ‘droge slijmvliezen’ al lang als de ‘normale’ toestand van haar buik, wat natuurlijk zorgen baarde toen ze, na een paar weken gebruik van AktivGel, ontdekte dat ze weer begon te ontladen, net zoals vóór de menopauze. . We passen ons aan veel dingen aan, en vrouwen kunnen bijzonder ‘bedreven’ zijn in het accepteren van de situatie waarin ze zich bevinden.

Ik blijf gefascineerd door hoe moeilijk het voor de meesten van ons is om openlijk over intieme kwesties te praten. Maar hoe we het ook proberen, het is niet altijd gemakkelijk, juist omdat het een privéaangelegenheid is. Het is intiem en wordt vaak geassocieerd met ‘problemen’. Daarnaast zijn er nog veel taboes. Ook zijn wij niet gewend bepaalde woorden of uitdrukkingen te gebruiken. De meesten van ons hebben die training niet gehad, maar het kan wel worden geoefend. Ik kan me ook verlegen voelen, en ik zou natuurlijk niet naast een vreemde vrouw in de bus gaan zitten en over mijn geslachtsdelen beginnen te praten of vragen stellen over haar intieme gezondheid 
😊 Ik praat eerlijk gezegd met niemand in de bus. Maar als een vrouw in de bus met mij over droge slijmvliezen was gaan praten , was ik meteen geïnteresseerd geweest en hadden we waarschijnlijk een zeer verrijkend en interessant gesprek gehad, dat mij nog lang zou zijn bijgebleven. Want zo is het. De meesten van ons verlangen naar een echt gesprek waar we elkaar kunnen ontmoeten en ervaringen kunnen delen  ❤️

Hoe we ons uitdrukken en de woorden die we gebruiken, zijn van groot belang. Het woord ‘atrofie’ (droge slijmvliezen) komt, net als veel andere woorden, uit het Grieks, waar ‘a-‘ ‘zonder’ of ‘gebrek aan’ betekent en ‘trofē’ ‘voeding’ of ‘groei’ betekent. Aldus verwijst “atrofie” in zijn oorspronkelijke betekenis naar een toestand van voedingstekorten of gebrek aan groei. Laten we het dus eens hebben over het vaginale slijmvlies dat lijdt aan een gebrek aan voeding, of geeft u de voorkeur aan de term atrofie? En weet je, het is eigenlijk niet ongewoon om weer vaginale afscheiding te krijgen na het gebruik van AktivGel, omdat het slijmvlies opnieuw wordt gehydrateerd❤️ .

DROGE SLIJMVLIEZEN & ATROFIE


Droge slijmvliezen zijn een veel voorkomende aandoening die vrouwen van alle leeftijden kan treffen, maar komt vooral veel voor bij vrouwen die de menopauze naderen of voorbij zijn. Naast hormonale veranderingen zijn er echter meerdere oorzaken van droge slijmvliezen. Hier zijn enkele van de meest voorkomende oorzaken:

1. HORMONALE VERANDERINGEN

🌸 Menopauze

De meest voorkomende oorzaak van droge slijmvliezen is de afname van de oestrogeenproductie die van nature optreedt tijdens de menopauze. Tijdens de menopauze neemt de oestrogeenproductie in de eierstokken aanzienlijk af, wat een directe invloed heeft op de elasticiteit en het vochtniveau van het vaginale weefsel. Deze hormonale verandering leidt ertoe dat de weefsels dunner, minder elastisch en gevoeliger worden voor irritatie en droogheid, wat resulteert in een gevoel van ongemak in het vaginale gebied.

🌸 Premenopauze (Perimenopauze)

De jaren voorafgaand aan de menopauze (premenopauze) kunnen ook schommelingen in de oestrogeenspiegels veroorzaken, wat leidt tot droge slijmvliezen. In de pre-menopauze ervaren veel vrouwen onregelmatige hormonale schommelingen, waarbij de oestrogeenspiegels sterk fluctueren voordat ze gestaag dalen. Deze schommelingen dragen bij aan een afname van het vaginale vocht en de smering, wat ongemak en droge slijmvliezen kan veroorzaken, zelfs voordat de menopauze officieel begint.

🌸Na de bevalling

Na de bevalling maken veel vrouwen een periode van hormonale aanpassing door waarbij de oestrogeenspiegels tijdelijk dalen. Dit kan de vaginale smering en elasticiteit verminderen, wat resulteert in droge slijmvliezen tijdens deze herstelperiode.

🌸Tijdens het geven van borstvoeding:

Tijdens het geven van borstvoeding produceert het lichaam hoge niveaus van prolactine, een hormoon dat de melkproductie stimuleert maar ook de oestrogeenproductie kan onderdrukken. Deze vermindering van oestrogeen draagt ​​bij aan de uitdroging van de slijmvliezen, wat een veel voorkomende ervaring is bij moeders die borstvoeding geven.

2. MEDISCHE BEHANDELINGEN

🌸 Kankerbehandelingen Kankerbehandelingen

zoals chemotherapie en radiotherapie kunnen de hormonale balans van het lichaam rechtstreeks beïnvloeden en de eierstokken beschadigen, wat resulteert in een verminderde productie van oestrogeen. Hormoontherapie, vaak gebruikt om hormoongevoelige borstkanker te behandelen, heeft specifiek tot doel oestrogeen te verlagen of te blokkeren om de groei van de kanker te remmen, wat als bijwerking kan leiden tot droge slijmvliezen.

🌸 Chirurgische ingrepen

Bij een hysterectomie, waarbij de baarmoeder wordt verwijderd, kan de functie van de eierstokken worden aangetast, zelfs als ze achterblijven, wat kan leiden tot een afname van de oestrogeenproductie. Deze vermindering kan op zijn beurt bijdragen aan de ontwikkeling van droge slijmvliezen, omdat oestrogeen een sleutelrol speelt bij het behouden van de vaginale gezondheid en vocht.

3. GENEESMIDDELEN

🌸 Bepaalde medicijnen

Antidepressiva, vooral die behoren tot de klasse van de selectieve serotonineheropnameremmers (SSRI), kunnen de seksuele functies van het lichaam beïnvloeden en zo de natuurlijke smering verminderen. Antihistaminica, gebruikt om allergieën te behandelen, kunnen het vochtgehalte in de slijmvliezen van het lichaam verminderen door histamine te blokkeren, wat tot uitdroging kan leiden. Op dezelfde manier kunnen sommige hormonale anticonceptiva de natuurlijke hormonale balans van het lichaam beïnvloeden en zo bijdragen aan droge slijmvliezen door de oestrogeenproductie te verminderen.

4. ZIEKTEN EN GEZONDHEIDSSTATUS

🌸 Het syndroom van Sjögren

Het syndroom van Sjögren is een auto-immuunziekte waarbij het immuunsysteem per ongeluk de eigen vochtproducerende klieren van het lichaam aanvalt, wat resulteert in ernstige uitdroging van de ogen en mond. Omdat de ziekte de klieren aantast die vocht produceren, kunnen ook andere slijmvliezen, inclusief de vaginale, last hebben van uitdroging. Dit komt omdat de verminderde functies van de speeksel- en traanklieren vaak worden weerspiegeld door een vergelijkbare beschadiging van de klieren die verantwoordelijk zijn voor vaginale smering, wat resulteert in droge slijmvliezen.

“Ik heb het syndroom van Sjögren en ik wist niet dat ik droge slijmvliezen had. In eerste instantie merkte ik daar niets van. Ik was gewend aan zweren, blaren en ongemak in mijn vagina. Maar toen begon onze relatie eronder te lijden en ik zat achter de computer kijkend naar wat er mis zou kunnen zijn. Vond de website van VagiVital, bestelde de crème en zeep en probeerde het… Wauw, het helpt. Het genitale gebied voelde veel beter, zweren en blaren begonnen te genezen, ik niet heb ze net zo vaak meer en onze relatie is verbeterd. Dus nu heb ik het altijd in huis ❤️ ” – Carina

🌸 Lichen sclerosus

Lichen sclerosus is een chronische huidziekte die vaak de geslachtsorganen aantast en leidt tot witachtige plekken op de huid, die dun kunnen worden en kwetsbaar. Het kan jeuk, pijn en soms zweren veroorzaken, wat kan bijdragen aan ongemak en pijn, vooral tijdens geslachtsgemeenschap. Hoewel de oorzaak van lichen sclerosus nog niet volledig wordt begrepen, wordt aangenomen dat auto-immuunmechanismen, hormonale factoren en genetische predisposities een rol spelen. De behandeling is vaak gericht op het verlichten van de symptomen en kan bestaan ​​uit steroïdecrèmes en andere medicinale zalven.

“Mijn problemen begonnen ergens rond de zomer van 2008, met wat jeuk, een branderig gevoel en een algemeen gevoel dat er iets mis was. Ik ging naar een gynaecoloog die me niet eens kon onderzoeken. Ik viel flauw. Verschillende gynaecologen later bleek dat ik Lichen sclerosus had. Nergens een leuke ziekte. Er zijn zalven, cortisone en verschillende medicijnen geweest. Toevallig zag ik een advertentie voor VagiVital en probeerde het. Wat een verschil! Ik ben niet gezond, maar zoveel beter.’ – Pernilla

🌸 Vestibulitis/Vulvodynia

Vestibulitis, ook bekend als vulvodynie, is een pijnlijke aandoening die wordt gekenmerkt door chronische pijn of ongemak in het vulvaire gebied, vaak zonder duidelijke oorzaak. De pijn, die brandend, stekend of snijdend kan zijn, wordt meestal verergerd door aanraking, geslachtsgemeenschap of tampongebruik. De oorzaken van vestibulitis/vulvodynie zijn nog niet volledig bekend, maar de behandeling kan medicatie, fysiotherapie en veranderingen in levensstijl omvatten om de symptomen te verlichten.

“De weg naar genezing voelt nu gemakkelijker aan. Ik heb al ongeveer een jaar last van buikpijn. Ik probeer al zes maanden een afspraak te krijgen bij een gynaecoloog, maar word heen en weer gestuurd tussen het gezondheidscentrum en het ziekenhuis. Daarom heb ik geen enkel onderzoek naar mijn pijn ontvangen via het gezondheidszorgsysteem. Pijngerelateerde angst is het hele jaar door mijn dagelijkse leven geweest en heeft mijn levenskwaliteit enorm verlaagd. Omdat ik geen enkele hulp kreeg, was Google mijn beste vriend, ik heb alles geprobeerd. Toen ik VagiVital AktivGel kreeg en ermee begon te gebruiken, nam de pijn met 60% af. Dit heeft ertoe geleid dat ik vandaag zonder problemen rechtop kan zitten en niet meer elke dag pijn heb. De daarmee samenhangende angst is ook drastisch verminderd. Zonder VagiVital AktivGel weet ik eerlijk gezegd niet hoe ik met mijn hevige pijn om zou gaan. De weg naar genezing voelt nu gemakkelijker aan.’ – Hannah Lees

hier de blog van Rebecka Kaplan Sturk , adviseur gynaecoloog, die schrijft over vulvodynie, voorheen vestibulitis genoemd, wat vulvulaire pijn betekent!

🌸 Diabetes

Diabetes kan de normale regulering van de bloedsuikerspiegel door het lichaam verstoren, wat indirect de hydratatieniveaus kan beïnvloeden en tot uitdroging kan leiden. Deze onbalans kan bijdragen aan een verminderde productie van natuurlijke smeermiddelen in het lichaam, inclusief in de vagina, wat resulteert in droge slijmvliezen. Bovendien kunnen hoge bloedsuikerspiegels de kleine bloedvaten en zenuwen aantasten, waardoor de gezondheid van de slijmvliezen verder kan worden verslechterd.

Ontdek VagiVital AktivGel, een Zweedse, hormoonvrije vaginale gel die is ontworpen om symptomen zoals droogheid en irritatie in het intieme gebied te verlichten. De unieke formule herstelt de pH-balans en bevordert de celgroei, met klinisch bewezen resultaten aanbevolen door gynaecologen. VagiVital AktivGel vind je hier!

5. LEVENSSTIJLFACTOREN

🌸 Roken

Roken heeft een negatieve invloed op de bloedcirculatie door de functie van de bloedvaten te belemmeren en de bloedstroom door het hele lichaam te verminderen, inclusief naar het vaginale gebied. Deze verminderde bloedstroom kan leiden tot een verminderde toevoer van voedingsstoffen en zuurstof naar het vaginale weefsel, wat op zijn beurt kan bijdragen aan een afname van de vaginale smering en kan resulteren in droge slijmvliezen.

🌸 Slechte voeding en te weinig water

Een slechte voeding en een gebrek aan water en essentiële voedingsstoffen kunnen leiden tot uitdroging en de algehele vochtbalans van het lichaam beïnvloeden, inclusief de gezondheid van de slijmvliezen. Hydratatie is essentieel voor het behoud van de hydratatie van het lichaam en helpt onder meer de slijmvliezen in het vaginale gebied vochtig te houden. Onvoldoende inname van specifieke vitamines en mineralen kan ook de conditie en elasticiteit van de slijmvliezen aantasten, wat verder bijdraagt ​​aan uitdroging.

🌸 Gebruik van sterke zepen en hygiëneproducten

Het gebruik van agressieve zepen en hygiëneproducten die agressieve chemicaliën bevatten, kan de natuurlijke pH-balans van het genitale gebied verstoren, wat essentieel is voor een gezonde vaginale flora. Deze verstoring kan leiden tot irritatie, ontstekingen en een afname van het natuurlijke vochtgehalte, met als gevolg droge slijmvliezen. Producten die niet zijn aangepast aan de gevoelige huid van het genitale gebied kunnen de natuurlijke oliën en smeermiddelen verwijderen die beschermen tegen uitdroging.

VagiVital V Cleanser is veel meer dan een traditionele intieme wasbeurt! Het is geen zeep of olie, maar een unieke intieme CLEANSER❤️  Door  de klinisch bewezen VagiVital Active Gel te combineren met milde koolzaadolie heeft deze Cleanser het vermogen om zowel olie- als watergebaseerde onzuiverheden effectief te reinigen. Tegelijkertijd hydrateert het het slijmvlies en handhaaft het een evenwichtige pH-waarde, zonder de delicate microflora in het genitale gebied te verstoren.

VagiVital V Cleanser intieme wash vind je hier!

6. PSYCHOLOGISCHE FACTOREN

🌸 Stressreacties

Wanneer je stress ervaart, wordt de ‘vecht- of vlucht’-reactie van je lichaam geactiveerd, wat leidt tot het vrijkomen van stresshormonen zoals adrenaline en cortisol. Deze hormonen zijn ontworpen om het lichaam voor te bereiden op een onmiddellijke reactie door de hartslag, de bloeddruk en de energietoevoer naar de spieren te verhogen. Tegelijkertijd krijgen niet-acute functies, inclusief het voortplantingssysteem, geen prioriteit meer. Dit kan de bloedtoevoer naar het vaginale gebied verminderen en zo het vermogen om natuurlijke smering te produceren beïnvloeden.

🌸Angst en de gevolgen ervan

Angst kan leiden tot langdurige stress die, als deze chronisch wordt, de balans van de lichaamssystemen kan verstoren, inclusief het endocriene systeem dat hormonen reguleert. Chronische stress en angst kunnen ook de oestrogeenspiegels beïnvloeden, die cruciaal zijn voor de vaginale gezondheid en smering. Een afname van oestrogeen kan direct bijdragen aan droge slijmvliezen en atrofie.

🌸Slaapstoornissen

Slaapstoornissen kunnen het natuurlijke herstel en de hormonale balans van het lichaam negatief beïnvloeden. Tijdens de slaap vinden belangrijke wederopbouw- en genezingsprocessen plaats, waaronder de aanpassing en balans van hormonen zoals oestrogeen, wat van cruciaal belang is voor de vaginale gezondheid. Onvoldoende of verstoorde slaap kan dus leiden tot onevenwichtigheden in deze hormonen, wat de ontwikkeling van droge slijmvliezen kan verergeren of eraan kan bijdragen.

ERVAAR HET VERSCHIL MET VAGIVITAL ACTIVE GEL

VagiVital AktivGel, een hormoonvrije gel die speciaal is ontworpen om symptomen zoals uitdroging, irritatie, jeuk, ongemak tijdens geslachtsgemeenschap en pijn bij het urineren in de intieme zone effectief te verlichten en te behandelen, biedt een revolutionaire oplossing voor vrouwen van alle leeftijden. De unieke formule, die kristalhelder is en na verloop van tijd water aan het slijmvlies afgeeft, helpt de pH-balans te herstellen en de celgroei in het slijmvliesoppervlak te stimuleren. Deze effectiviteit is grotendeels te danken aan de fysieke eigenschappen van de gel, inclusief de optimale consistentie die essentieel is voor een goed effect.

Onze klinische onderzoeken met VagiVital AktivGel laten al na 30 dagen (4 weken) dagelijks gebruik zeer positieve resultaten zien, met verdere verbeteringen na 12 weken follow-up. Daarom adviseren wij een continu dagelijks gebruik van drie tubes gedurende een periode van 12 weken, waarna overstappen naar on-demand gebruik gebruikelijk is.

Nieuwsbrief

Als eerste de laatste nieuwtjes en blogs ontvangen?