Shopping Cart

Geen producten in de winkelwagen.

Bedankt om onze (f)empowerment beweging mee te ondersteunen

Lees je graag meer over de intieme verzorging van de vrouw? Neem dan snel een kijkje op onze blog.

Schrijf je in en ontvang een GRATIS Stay Pussytive tas bij je eerste bestelling!

Word lid van onze community en ontvang tips, tricks en weetjes rond jouw intieme gezondheid. En het beste? Je krijgt een GRATIS Stay Pussytive tas bij je eerste bestelling. Klaar om jezelf en anderen te (f)empoweren?

Hoe beïnvloeden hormonen het vrouwelijke lichaam

Hormonen spelen een belangrijke rol in je dagelijks leven. Alles van metabolisme, lichaamstemperatuur, eetlust, hartslag, slaapcycli en voortplanting kan door hormonen worden beïnvloed. Voor vrouwen spelen de juiste oestrogeen- en progesteronniveaus een belangrijke rol om zich hun hele leven lang goed te voelen.

Als je hormonen niet onder controle zijn, kun je je op allerlei manieren gaan voelen. Het kan invloed hebben op je stemming, gewichtstoename, stress en je vermogen om te slapen, om maar een paar problemen te noemen. Lichamelijk kun je last krijgen van zweten of opvliegers, hoofdpijn en gevoeligheid voor temperatuur.

soorten hormonen

Er zijn twee groepen geslachtshormonen die door de eierstokken worden geproduceerd, oestrogeen en progesteron. Oestrogeen en progesteron zijn nodig voor de reproductieve ontwikkeling en vruchtbaarheid. Vrouwelijke geslachtshormonen omvatten ook kleine hoeveelheden testosteron.

wat is oestrogeen?

Het belangrijkste deel van het vrouwelijke hormoon oestrogeen wordt geproduceerd in de eierstokken en is waarschijnlijk het meest bekende geslachtshormoon. Een kleinere hoeveelheid oestrogeen wordt ook geproduceerd door de bijnieren en vetcellen. Als het gaat om seksuele ontwikkeling, speelt het hormoon oestrogeen een centrale rol.

wat is progesteron?

Het hormoon progesteron bereidt het lichaam voor op zwangerschap en helpt de menstruatiecyclus te stabiliseren. Het niveau van dit hormoon beïnvloedt onder andere hoe regelmatig je menstruatie is en of je problemen kunt ondervinden bij het zwanger worden. Progesteron wordt geproduceerd in de eierstokken, de placenta en de bijnieren.

WAT KAN EEN DISBALANS VAN HORMONEN VEROORZAKEN?

Als je te veel of te weinig van een bepaald hormoon in je lichaam hebt, kan dat ernstige gevolgen hebben. Het is geen nieuws dat hormoonspiegels veranderen als we ouder worden en voor vrouwen gebeurt dit in verband met de menopauze. Een andere reden voor onbalans is te wijten aan ziekten die het hormoon schildklier aantasten.

Hormoonverstoring kan onder andere worden veroorzaakt door medicijnen, stress, kankerbehandelingen, eetstoornissen, letsel of hormoontherapie.

HOE KUN JE HORMONALE DISBALANS OPSPOREN?

Er zijn verschillende tekenen of symptomen die kunnen wijzen op hormonale disbalans. Afhankelijk van welk hormoon verstoord is, zullen de symptomen en tekenen variëren. Veel voorkomende symptomen bij vrouwen zijn

  • Onregelmatige menstruatie
  • Vaginale droogheid
  • Vaginale atrofie
  • Pijn tijdens seks
  • Acne
  • Haaruitval

Tijdens de puberteit, zwangerschap, borstvoeding en menopauze verandert je normale hormonale cyclus op natuurlijke wijze.

HOE HORMONEN JE GEEST EN MENTALE GEZONDHEID BEÏNVLOEDEN

Een verstoring in de hormoonspiegels kan een impact hebben op verschillende delen van je lichaam en gezondheid, wat op zijn beurt je algemene mentale toestand kan beïnvloeden. Je moe voelen, aankomen/afvallen, minder zin hebben in seks, minder honger/dorst zijn allemaal voorbeelden van situaties waarin je geest misschien niet op dezelfde manier werkt als je gewend bent.

Het is belangrijk om uit te zoeken waardoor je je zo voelt, zodat je er iets aan kunt doen en de kwaliteit van je leven weer terug kunt krijgen naar waar het hoort te zijn – op en top!

HORMONEN IN MEDICIJNEN EN BEHANDELINGEN – GOED OF SLECHT?

Er zijn situaties waarin je geen geschikte kandidaat bent voor hormoonbevattende medicijnen, bijvoorbeeld als je bepaalde medische behandelingen ondergaat of borstvoeding geeft.

In het verleden waren niet-hormonale opties niet zo effectief als hormonale alternatieven voor de behandeling van vaginale droogheid. Dit is niet langer het geval, aangezien VagiVital zelfs ernstigere symptomen van vaginale droogheid aantoonbaar kan genezen en verlichten – lees meer over ons onderzoek en klinische studie.

VagiVital Active Gel is een hormoonvrij alternatief dat verkrijgbaar is bij de drogist en hier via onze website.

Nieuwsbrief

Als eerste de laatste nieuwtjes en blogs ontvangen?